Binnenkort komt er weer een nieuw elektrisch skateboard op de markt. Dankzij een inzamelactie via kickstarter is het de Duitse makers gelukt om dit geweldige nieuwe systeem te perfectioneren. Het skateboard is nog niet verkrijgbaar, maar je kunt hem wel alvast in de voorverkoop aanschaffen. In tegenstelling tot het boosted board komt dit elektrische longboard uit Duitsland.
mellow board elektrisch skateboard

Wat is een mellow board?

Ben je al bekend met mellow boards? Het is een elektrisch aangedreven skateboard, maar dan anders. Hij lijkt op het vernieuwde boosted board, maar heeft nog een ander voordeel. Met het mellow board aandrijfsysteem kun je namelijk van ieder longboard een elektrisch board maken. Natuurlijk kan je het mellow board net als het boosted board kant-en-klaar kopen, maar je kunt hem ook onder je eigen skateboard zetten!
mellow board

Een elektrisch board zelf maken

Met het Mellow board kun je zelf een elektrisch skateboard maken. Je kunt het aandrijfsysteem namelijk op ieder longboard skateboard bevestigen. Dit gaat heel eenvoudig en snel. Je haalt simpelweg de achterste trucks weg en vervangt ze door het elektrische aandrijfsysteem, inclusief accu en wielen. Je board behoudt daardoor dezelfde look als daarvoor. Je kunt er alleen veel sneller mee rijden.
mellow_board longboard

Voordelen van een Mellow elektrisch skateboard

Een Mellow elektrisch skateboard haalt snelheden van wel 40 kilometer per uur. En dat terwijl je geruisloos voorbijraast, want het aandrijfsysteem maakt vrijwel geen geluid. Bovendien is het water- en stofbestendig net als het vernieuwde boosted board Je kunt er dus heel lang onbezorgd van genieten. Maar dat is nog niet alles!

Een mellow board is stevig en licht

Het frame van het aandrijfsysteem bestaat uit één stuk magnesium. Dit maakt het systeem niet alleen stevig, maar ook licht. Je kunt je mellow board dus nog gemakkelijk optillen en meenemen. Verder is het aandrijfsysteem zelf niet zichtbaar, omdat het wegvalt in het frame. Zo is het goed beschermd en kan het tegen een stootje. Het systeem is ook extra getest op stabiliteit. Dat is maar goed ook, want jij wilt natuurlijk lekker je gang kunnen gaan op je nieuwe mellow board!

Wat kun je met een mellow board?

Je kunt het elektrische skatebard aansturen met een bijpassende afstandsbediening of een speciale app op je telefoon. Hiermee kun je ervoor zorgen dat je versnelt of juist afremt. Je kunt kiezen uit vier verschillende standen, dus voor ieder wat wils! In de app is ook zichtbaar hoeveel capaciteit je batterij nog heeft, hoe hard je ging of hoeveel je al hebt gereden.

Gemakkelijk opladen van je mellow board

Ook word je automatisch gewaarschuwd door LED-lampjes en een trilalarm als je batterij bijna leeg is. Je kunt de batterij van je mellow board dan heel eenvoudig opladen door middel van een USB-oplader. Dat hoeft pas na een kilometer of 15, dankzij de hoge kwaliteit lithium-ioncellen van Tesla. Je weet wel, dat dure en duurzame gelijknamige Amerikaanse automerk van elektrische auto’s. Kortom, grijp deze kans en creëer je eigen elektrische board!
En de prijs? Verkrijgbaar vanaf €1499,-. www.mellowboards.com

Bekijk hier de promovideo van Mellow Boards:

elektrisch skateboard kopen