Op 11 september 2012 begon “het boosted team” op kickstarter om geld in te zamelen voor hun project. Het produceren van een elektrisch skateboard, genaamd Boosted Board.
Bij het plaatsen van het bericht op kickstarter wisten ze niet dat ze in slechts 24 uur hun doel van $100.000 al hadden bereikt! In een dag tijd hadden ze genoeg geld opgehaald om te starten met hun project en hun bedrijf. Uiteindelijk verzamelden ze $467.167 van 1.110 sponsors. Een enorm bedrag!

boosted board closeup

Inmiddels ruim drie jaar later en duizenden boosted boards verder is hun bedrijf een groot succes.

Veel vermogen op een geweldig elektrisch longboard

Stel je voor 2000 watt ( 2,6 pk ) op een longboard wat slechts 5 kg weegt.
Met zoveel power kun je je favoriete afdaling trucs doen …maar nu bergop.
Of carve en carve zonder ooit te hoeven steppen.

Boosted Board demo video“Stelt u zich een elektrisch voertuig voor waarmee u naar uw werk kunt gaan, of waarmee u overal naar toe kunt gaan binnen een straal van 10 kilometer. Snel, zonder files of te hoeven tanken. Nou stelt u zich voor dat u het kunt optillen en mee kunt nemen. Jazeker, dit elektrisch skateboard kan het woon-werk verkeer drastisch veranderen”.

Hiermee begon Sanjay Dastoor zijn verhaal op het podium van TED. Bekijk heronder de rest van zijn verhaal.

Waarin verschilt het boosted board met andere elektrische skateboards?

Ten eerste, bestaat het boosted board uit een van de favoriete longboard setups. Het “Loaded Vanguard” dek en “Orangatang In Heat” wielen, beiden gemaakt in Zuid Californië, zijn verbonden via Caliber Trunks. Het flexibele bamboe dek zorgt voor betere “carving” en rij ervaring.
Ten tweede levert het boosted board de beste prestaties van alle elektrische skateboards. Niet voor niets wordt het de Tesla onder de skateboards genoemd. Meer koppel en vermogen in de Dual+ dan welk bord ooit gemaakt.
Tot slot gaan ze bij boosted board voor kwaliteit, afwerking en betrouwbaarheid. Alle boards ondergaan strenge tests voordat ze de fabriek in Californië verlaten.

het boosted team

Een van de meest uitdagende dingen was hoe je een complex product als het boosted board voor de eerste keer moet produceren. Het maakt nogal een groot verschil of je een paar prototypes moet maken of een full-scale productie lijn moet opzetten. Gelukkig hebben we een team van ongelooflijke mensen, aldus de CEO. Van Boosted ingenieurs tot onze rijder gemeenschap.
Mensen samen brengen door middel van ons product is zeer de moeite waard geweest.