Tijdens de presentatie op het podium van TED vertelt Boosted Board CEO Sanjay Dastoor dat een elektrisch skateboard een nieuw soort vervoermiddel is waarmee mensen zich op korte afstand kunnen verplaatsen.
Als je aan een vervoermiddel denkt, dan denk je niet gelijk aan een elektrisch skateboard. Met een boosted board kun je wel 10 kilometer ver rijden zonder op te laden. De accu van het skateboard is na 30 minuten laden al voor 85% vol. Bergopwaarts rijden met 30 km/u zonder enig probleem.
Maar het board zit ook met vol met technische snufjes. Tijdens het remmen en het bergafwaarts rijden wordt de energie gebruikt om de accu op te laden, “Recuperatief remmen“.
Niet voor niets wordt het boosted board de Tesla onder de elektrische skateboards genoemd.

Natuurlijk is er ook een app uitgebracht waarmee je het board kunt bedienen en onder andere kunt zien hoe vol de accu is en waar andere rijders uithangen die ook een Boosted Board hebben. Samen rijden is natuurlijk nog meer fun.

boosted board app

Bulk 10-daagse

Verschillende modellen van het Boosted Board

Boosted board maakt op dit moment drie verschillende versies van hun populaire elektrisch longboard.
Wat zijn nou de verschillen tussen de modellen en wat hebben ze allemaal gemeen?

Bij alle drie de modellen duurt het laden van de accu een uur om de accu helemaal vol te laden. Het model skateboard wat is gebruikt is een longboard. De lengte van het board is 38 inch, 96,5 cm.
De wielen hebben een diameter van 70mm en zijn de populaire Orangatang Heat wielen. Deze zijn perfect om hard door de bocht te gaan en zorgen voor uitstekende tractie. Bovendien hebben deze wielen geen enkel probleem met oneffenheden en scheuren in de weg.
boosted board modellen

Overige Specificaties:
Boosted Single

Vermogen: 1000 Watt
Topsnelheid: 30 km/u
Maximale helling: 10 %
Bereik: 13,2 km
Gewicht: 6,1 Kg

Boosted Dual

Vermogen: 1500 Watt
Topsnelheid: 33 km/u
Maximale helling: 20 %
Bereik: 11,5 km
Gewicht: 6,8 Kg

Boosted Dual+

Vermogen: 2000 Watt
Topsnelheid: 36 km/u
maximale helling: 25 %
Bereik: 11,5 km
Gewicht: 6,8 Kg
Grip extra tractie